19 October 2012

I hear Licorice is the new black.......

 


 
-Or the new spice to add to almost any recipe, even rye bread!
I´ll settle for the meringues for now - and they are pretty tasty too :)
 
 
 
Especially dipped in milk chocolate....
 
 
 
 
And set in licorice sprinkles!!
Poor little things, they just had no chance. May they rest in...my tummy :)
 
 
Meringue recipe: 3 eggwhites, past. - 200 g confectioner´s sugar - 1 tsp licorice powder
 
Beat eggwhites to a thick consistency - add sugar and licorice - pour in a piping bag with a nozzle of your choice and pipe onto a baking sheet. Goes in the oven at 100dg for an hour.

 

2 comments:

  1. De ser rigtigt lækre ud! og en fantastisk blog med masser af dejlige billeder! :)
    Jeg forstår bare ikke helt, hvordan du laver de flotte rosen-marengs? Har set dem flere steder, men aner ikke, hvordan man gør. Nogle bruger en tylle, men teknikken er mig stadig en gåde.

    ReplyDelete
  2. Tak for de pæne ord :) -Jeg bruger en stjerne-tyl og så laver jeg "swirlen" modsat soft-ice. Dvs. jeg starter i midten og kører rundt udad - så kommer rosen helt af sig selv. Det er meget nemt.

    ReplyDelete